onsdag 19 april 2017

Bokrecension: Glagbacken, av: Eva Christina Johanson/ Bokrecension av: Marika Frykholm

Jag läste barnboken,: " Galgbacken" av författarinnan: Eva Christina Johanson.

" Galgbacken" handlar om en flicka som precis fyllt 13 år och som heter Lykke som kommer ut till en by på landet med sina föräldrar för att fira midsommar.


 Lykke har verkligen inte den minsta lust att vara ute på landet med sina föräldrar där hela släkten har hyrt in sig i stugor i den by där de ska bo  för att fira midsommar tillsammans.


Lykke får en försenad födelsedagspresent av sin favoritmoster Teddy som är en berlock där det står: In aertrum som betyder: I evighet" på. Lykke blir nyfiken på inskriften, " In aertrum" och börjar forska i det.

Lykke kommer tack vare sina undersökningar på gravstenarna i byns kyrkogård fram till att inskriften verkar ha något att göra med en flicka som hette Karolina som älskade en man som hette Karl som var silversmed som levde i byn där Karolina och Karl levde i för längesedan.


 Karolina verkar ha något att göra med den sista hängningen uppe på galgbacken i byn att göra. Karolina visar sig också vara en avlägsen släkting till Lykke.


 Lykke hoppas förhindra att den hemska hängningen av Karolina äger rum tack vare fyndet hon gör i muren kring kyrkogården och hennes födelsedagspresent, berlocken som hon fick av sin moster Teddy.


Jag tyckte att barnboken, " Galgbacken" av Eva Christina Johanson var jättebra och vill varmt rekommnendera alla att läsa den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar