måndag 19 juni 2017

Teaterrecension: " " A Midsummar Night`s Dream", av: William Shakespeare regisserad av: Neil Rutherford med parkteatern i: Åkeshofs slottspark i Stockholm/ Recension av: Marika frykholm

Jag var och såg: " A Midsummar Night`s Dream"= " En Midsommarnattsdröm", av: William Shakespeare i regi av: Neil Rutherford med Stocholms parkteater i Åkeshofs slottsträdgård måndagen 170619 och jag tyckte att det verkligen var en jättehärlig föreställning framförd av väldigt bra skådespelare.

Neil Rutherfords: " A Midsummer Night`s Dream"= En Midsommarnatsdröm", av William Shakespeare är här med Stockholms parkteater framförd som en hippieföreställning. Oberon, Titania och alla Titanias älvor samt även Puck spelar i hippiekläder och spelar typisk musik från den tiden bland annat The Beatles: " All you need is love" på ett mycket charmigt och trevligt sätt.

Tack vare dessa hippie iförda kostymer älvor, Oberon och Titania och Puck så blir det hela mycket fantasifullt och helt klart som man föreställer sig att " A Midsummernight`s Dream"= En midsommarnattsdröm ska framföras. Det vackra sommarvädret som jag hade turen att få vara med om under denna föreställning bidrog självklart till att höja stämningen på föreställningen och även publiken rycktes med och applåderade i takt till The Beatles: " All you need is love" både i början och i slutet av föreställningen.

Handlingen i " A Midsummer Night`s Dream" är som vanligt då det gäller William Shakespeare oändligt komplicerad men tämigen kortfattat kan man uttrycka det så här: Hermias far vill gifta bort den vackra Hermia med en man hon inte vill ha för Hermia älskar Lysander. Men Hermias gamla lekkamrat Helena älskar den mannen som Hermia ratar.

Samtidigt lider älvakonungen Oberon av svartsjukans alla kval då hans älvadrottning Titania har tagit till sig en mänsklig indisk pojke i sin krets av älvor. För att hämnas så ber Oberon Puck om hjälp att ordna en trolldryck som ska göra så att Titania blir förälskad i den första varelse som hon ser då hon vaknar. Denna varelse blir skådespelaren Bottom som blivit förvandlad till en åsna.

Inte blir det bättre av att fel man på grund av Pucks trolldryck blir kär i Helena, det vill säga Lysander. Och helt plötsligt på grund av Pucks trolldryck så blir även Helenas utvalde förälskad i henne men Helena tror bara att han driver med henne.

Det hela är så förvirrat och invecklat som det bara kan man bli men naturligtvis får det hela ett slut som jag tror borde tilltala publiken.

Jag vill varmt rekommendera alla att skynda sig på att gå och se Neil Rutherfords uppsättning av William Shakespeare`s: " A Midsummer Nights Dream" så länge som den framförs av Stockholms parkteater men om jag förstod det rätt av en av skådespelarna så går den tråkigt nog bara den här veckan ut! Men gå in på Stockholms parkteaters hemsida på internet så hittar ni all information som ni behöver där!


1 kommentar:

  1. Så rolig föreställningen verkade! Jag hör tyvärr till dem som missat den, men du berättar så målande om den så jag är glad för att ha fått veta litet mer om den roliga uppsättningen!

    SvaraRadera